Маркетинг асистент
Skopje
Back to job vacancies

 

КупиКнига.мк, првиот македонски портал за електронска трговија со книги кој ги соединува сите издавачки куќи од Македонија и странство и брои над 54 000 наслови на македонски, српски, англиски и албански јазик, има потреба од  Маркетинг асистент.

Опис на работните задачи:

 • Комуникација со клиенти, добавувачи и соработници преку различни канали (телефон, Facebook, Instagram, e-mail)
 • Логистичка поддршка и средување на нарачки за испорака
 • Подготовка и обработка на документација
 • Преглед и проверка на фактури
 • Креирање содржини за социјални медиуми и билтени
 • Изработка на креативни кампањи за зголемување на продажбата и препознатливост на брендот
 • Внес и ажурирање на производи и промоции на веб сајтот
 • Работа со другите членови на тимот за реализација на компаниските цели и остварување подобри резултати.

Што нудиме:

 • Да бидете дел од тимска работа и одлична работна атмосфера во пријателски тим
 • Флексибилно работно време од понеделник до петок од 08-09 до 16-17 часот
 • Можност да учите нови алатки од областа на интернет маркетинг
 • Активен придонес: Голема слобода за искажување на сопствените идеи и предлози за подобрување, како и нивно брзо спроведување
 • Можност за развој и напредок на професионалната кариера
 • Избраниот кандидат ќе биде детално обучен со интерните процедури и системи за работа

Што бараме:

 • Навремено и одговорно извршување на задачите
 • Проактивност и внесување иновативни методи за раст на брендот
 • Комуникативност, љубезност и посветеност
 • Креативност во креирањето маркетинг кампањи
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Искуство со работа во книжарници е предност

Заинтересираните кандидати кои покажуваат проактивност, креативност, иновативност и се заинтересирани да стекнат практични знаења од областа на е-комерцот може да аплицираат до 08.04.2021.